Meer recepten

www.randomrecept.nl

Ansjovis taart met courgette

  • Menugang:

    hoofdgerecht

  • Bereidingstijd:

    20 - 40 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    vis

  • Keuken:

    italiaans

Ingrediƫnten

(4 pers.)

  • Ansjovis

    600 gram

  • Courgette

    300 gram

  • Venkelzaad

    1 eetlepel

  • Geraspte pecorino

    1 eetlepel

  • Paneermeel

    1 eetlepel

  • Paprika

    1

  • Peterselie

  • Azijn

  • Olijfolie

  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • 1 .

    Was en snij de paprika in schijven, kook ze 4 minuten, laat ze in water afkoelen, giet ze af en breng op smaak met olie, azijn en zout.

  • 2 .

    Was en snij de courgette in schijven en kook ze in gezouten kookwater, giet ze af en hou ze apart.

  • 3 .

    Smeer een ovenschaal met olijfolie in, bedek een laag met ansjovis en bedek daarna met courgette, vlokje pecorino kaas en venkelzaad.

  • 4 .

    Doe de overgebleven ansjovis bovenop de courgette en bedek daarna alles met paneermeel, gemalen peterselie en een vleugje olijfolie en gratineer 10 minuten in de oven.

  • 5 .

    Zodra de taart lauw is, serveer op een bord samen met de overgebleven courgetschijven en paprikaschijven.