www.randomrecept.nl
nagerecht
20 - 40 min
eenvoudig
zoet
italiaans
(4 pers.)
6
110 gram
500 gram
30
250 ml
200 gram
100 ml
4 eetlepels
1 glas
Klop de eidooiers wittig met de 110 gram suiker. Klop de mascarpone erdoor. Sla 3 van de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel.
Schep een deel van het mengsel op de bodem van een glazen schaal of glas.
Doop de lange vingers in de koffie (optioneel: en de Amaretto) en leg ze op het mascarponemengsel (licht aandrukken).
Smelt de chocola en laat hem een beetje afkoelen. Meng de lobbig geslagen room erdoor en schenk een dunne laag over de mascarponelaag.
Schep hierop weer lange vingers, dan mascarpone. Ga door tot de glazen vol zijn.
Bedek de glazen met plasticfolie en laat de Tiramisu minstens 5 uur in de koelkast opstijven.
Garneer vlak voor het serveren met cacaopoeder (het liefst met chocolade) en dip een kers in de Tiramisu als puntje van de ijsberg.