Meer recepten

www.randomrecept.nl

Tiramisu met chocolademousse

  • Menugang:

    nagerecht

  • Bereidingstijd:

    20 - 40 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    zoet

  • Keuken:

    italiaans

Ingrediƫnten

(4 pers.)

  • eieren (gesplitst)

    6

  • suiker

    110 gram

  • mascarpone

    500 gram

  • lange vingers

    30

  • sterke koffie (lauwwarm)

    250 ml

  • pure chocola

    200 gram

  • slagroom (lobbig geslagen)

    100 ml

  • cacaopoeder

    4 eetlepels

  • plasticfolie

  • Optioneel: amaretto, een paar kersen.

    1 glas

Bereidingswijze

  • 1 .

    Klop de eidooiers wittig met de 110 gram suiker. Klop de mascarpone erdoor. Sla 3 van de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel.

  • 2 .

    Schep een deel van het mengsel op de bodem van een glazen schaal of glas.

  • 3 .

    Doop de lange vingers in de koffie (optioneel: en de Amaretto) en leg ze op het mascarponemengsel (licht aandrukken).

  • 4 .

    Smelt de chocola en laat hem een beetje afkoelen. Meng de lobbig geslagen room erdoor en schenk een dunne laag over de mascarponelaag.

  • 5 .

    Schep hierop weer lange vingers, dan mascarpone. Ga door tot de glazen vol zijn.

  • 6 .

    Bedek de glazen met plasticfolie en laat de Tiramisu minstens 5 uur in de koelkast opstijven.

  • 7 .

    Garneer vlak voor het serveren met cacaopoeder (het liefst met chocolade) en dip een kers in de Tiramisu als puntje van de ijsberg.