www.randomrecept.nl
hoofdgerecht
60+
ervaren
vlees
italiaans
(4 pers.)
½ a 1
3 teentjes
500 gram
1
3 kleine blikjes
1 blik
1 pakje
1 pak
2 bolletjes OF 10+ plakken
50 gram
50 gram
500 ml
Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, en halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
In een kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt deze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper bakken.
Voeg aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe en op breng op smaak met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje.
1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
Voor de bechamelsaus, de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (een beetje klonterig is goed).
Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen.
Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella OF 4 plakken kaas.
Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, en vervolgens weer.
Afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven, boven het middelste gedeelte van de oven.
Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.