www.randomrecept.nl
soep
40 - 60 min
eenvoudig
vegetarisch
overig
(4 pers.)
2 eetlepels
1
3 teentjes
2
750 gram
halve theelepel
1 theelepel
2 eetlepels
500 ml
8
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en paprika voor ongeveer 5 minuten.
Doe de tomaten erbij en laat deze op hoog vuur nog ca. 5 minuten pruttelen.
Roer het paprikapoeder, de komijn en de peterselie erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Laat de vijgenreepjes ongeveer 5 minuten in de soep meegaren.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de tomatensoep in voorverwarmde kommen en bestrooi met croutons.
Uw tomatensoep met komijn is klaar. Eet smakelijk!