Draai uw telefoon voor een betere ervaring

Credits

Design

Backend, Frontend

Alle recepten

Actieve filters

Vegan tompoucen

  • nagerecht

  • 60+

  • eenvoudig

Vegan tompoucen

( 2 )
Waardeer
  • Menugang:

    nagerecht

  • Bereidingstijd:

    60+

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    zoet

  • Keuken:

    hollands

Ingredienten

(4 pers.)

  • custard poeder

    55 gram

  • soja slagroom

    250 mililiter

  • vanille sojamelk

    500 mililiter

  • suiker

    70 gram

  • vegan bladerdeeg

    270 gram

  • poedersuiker

    75 gram

  • aardbeien

    3

  • plantaardige melk

    1,5 eetlepel

Bereidingswijze

  • 1 .

    Verspreid het glazuur over de bovenkant en laat het geheel minstens een uur opstijven in de koelkast.

  • 2 .

    Maak de custard door het custard poeder te mengen met de sojamelk en suiker en dit te verwarmen tot het kookt en indikt. Laat de custard afkoelen, roer het af en toe door.

  • 3 .

    Klop de slagroom met een eetlepel poedersuiker goed op tot een luchtig geheel en bewaar hem in de koelkast tot de custard pudding ook afgekoeld is.

  • 4 .

    Leg de plakken bladerdeeg plat op de bakplaat en prik er met een vork veel gaatjes in. Bak het bladerdeeg ongeveer 10 minuten, tot het licht bruin kleurt. Laat het bladerdeeg afkoelen.

  • 5 .

    Pureer met een staafmixer de aardbeien en eetlepel water, tot een egaal dik sap.

  • 6 .

    Maak het glazuur door de poedersuiker met een klein beetje gepureerde aardbeien en de plantaardige melk te mengen.

  • 7 .

    Voeg één voor één een eetlepel aardbeien puree toe zodat het glazuur niet te dun wordt.

  • 8 .

    Spatel de slagroom snel door de afgekoelde custard pudding heen.

  • 9 .

    Snijd de plakken bladerdeeg met een scherp mes voorzichtig op tompouce grootte door. Besmeer één helft met het custard mengsel en leg de tweede helft er bovenop.

Gevulde makreelfilet

  • hoofdgerecht

  • 20 - 40 min

  • eenvoudig

Gevulde makreelfilet

( 1 )
Waardeer
  • Menugang:

    hoofdgerecht

  • Bereidingstijd:

    20 - 40 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    vis

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • makreelfilet

    600 gram

  • selderij

    2 stengels

  • ui

    1

  • wortel

    1

  • peterselie

  • paneermeel

    200 gram

  • tomatensaus

    200 gram

  • geraspte parmezaan kaas

    2 eetlepels

  • olijfolie

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 1 .

    Snijd de groenten in kleine stukjes. Bak de groenten in een pan met olijfolie en voeg het paneermeel toe en bak het geheel 3 minuten.

  • 2 .

    Doe alles daarna in een kom en voeg de geraspte parmezaan kaas toe en een beetje peper.

  • 3 .

    Vul de makreel met de vulling en doe de rest rondom de makreel in de ovenschaal en bak 15 minuten op 180°.

  • 4 .

    Serveer de makreel met warme tomatensaus en een beetje olijfolie.

Lattuga stammetje met kalfsvlees

  • hoofdgerecht

  • 60+

  • gemiddeld

Lattuga stammetje met kalfsvlees

( 1 )
Waardeer
  • Menugang:

    hoofdgerecht

  • Bereidingstijd:

    60+

  • Moeilijkheid:

    gemiddeld

  • Soort:

    vlees

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • kalfsvlees

    500 gram

  • lattuga sla

  • wortels

    2

  • selderij

  • ui

    1

  • zout

Bereidingswijze

  • 1 .

    Was en snij de wortels, selderij en ui in stukjes en voeg alles samen in een pan met water, breng water aan de kook en voeg gezouten kalfsvlees toe.

  • 2 .

    Kook op laag vuur voor een uur. Laat vlees uitlekken en maal fijn. Kook in hetzelfde water de lattuga voor enkele minuten. Filter het gekookt water en hou dit apart.

  • 3 .

    Leg de lattuga bladeren op een kom en voeg in het centrum het gemalen vlees toe. Rol de bladeren en bind ze op met keukentouw tot een klein stammetje.

  • 4 .

    Leg de stammetjes in een pan, bedekt met het gefilterde water en laat nog 5 minuten koken.

Spaghetti met aubergine en…

  • hoofdgerecht

  • 20 - 40 min

  • eenvoudig

Spaghetti met aubergine en courgette

( 2 )
Waardeer
  • Menugang:

    hoofdgerecht

  • Bereidingstijd:

    20 - 40 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    vegetarisch

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • spaghetti

    350 gram

  • aubergine

    2

  • courgette

    2

  • tomatensaus

    400 gram

  • ui

    1

  • geraspte parmezaanse kaas

    60 gram

  • olijfolie

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 1 .

    Snijd en hak de ui fijn. Snij de aubergine en courgette in kleine stukjes en bak ze 5 minuten in een pan met olijfolie.

  • 2 .

    Voeg de ui toe en na een paar minuten ook de tomatensaus en een snufje peper. Bak, met gesloten deksel het geheel nog 10 minuten.

  • 3 .

    Kook de pasta in gezouten kookwater, giet af en voeg de aubergine, courgette saus en geraspte kaas toe.

Tiramisu met chocolademousse

  • nagerecht

  • 20 - 40 min

  • eenvoudig

Tiramisu met chocolademousse

( 2 )
Waardeer
  • Menugang:

    nagerecht

  • Bereidingstijd:

    20 - 40 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    zoet

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • eieren (gesplitst)

    6

  • suiker

    110 gram

  • mascarpone

    500 gram

  • lange vingers

    30

  • sterke koffie (lauwwarm)

    250 ml

  • pure chocola

    200 gram

  • slagroom (lobbig geslagen)

    100 ml

  • cacaopoeder

    4 eetlepels

  • plasticfolie

  • Optioneel: amaretto, een paar kersen.

    1 glas

Bereidingswijze

  • 1 .

    Klop de eidooiers wittig met de 110 gram suiker. Klop de mascarpone erdoor. Sla 3 van de eiwitten stijf en spatel deze door het mascarponemengsel.

  • 2 .

    Schep een deel van het mengsel op de bodem van een glazen schaal of glas.

  • 3 .

    Doop de lange vingers in de koffie (optioneel: en de Amaretto) en leg ze op het mascarponemengsel (licht aandrukken).

  • 4 .

    Smelt de chocola en laat hem een beetje afkoelen. Meng de lobbig geslagen room erdoor en schenk een dunne laag over de mascarponelaag.

  • 5 .

    Schep hierop weer lange vingers, dan mascarpone. Ga door tot de glazen vol zijn.

  • 6 .

    Bedek de glazen met plasticfolie en laat de Tiramisu minstens 5 uur in de koelkast opstijven.

  • 7 .

    Garneer vlak voor het serveren met cacaopoeder (het liefst met chocolade) en dip een kers in de Tiramisu als puntje van de ijsberg.

Veldsla en limoen

  • salade

  • 0 - 20 min

  • eenvoudig

Veldsla en limoen

( 0 )
Waardeer
  • Menugang:

    salade

  • Bereidingstijd:

    0 - 20 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    vegetarisch

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • veldsla

    200 gram

  • wortelen

    300 gram

  • limoen

    1

  • olijfolie

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 1 .

    Was de veldsla, laat uitlekken en leg in een kom. Rasp de wortel en voeg samen met de veldsla.

  • 2 .

    Was de limoen, snij in dunne schijven en serveer veldsla samen met olie, zout en peper op een saladeschaal.

Lasagne

  • hoofdgerecht

  • 60+

  • ervaren

Lasagne

( 4 )
Waardeer
  • Menugang:

    hoofdgerecht

  • Bereidingstijd:

    60+

  • Moeilijkheid:

    ervaren

  • Soort:

    vlees

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • ui

    ½ a 1

  • knoflook

    3 teentjes

  • (runder)gehakt

    500 gram

  • Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)

  • laurierblaadje

    1

  • sambal

  • tomatenpuree

    3 kleine blikjes

  • gepelde tomaten

    1 blik

  • gezeefde tomaten

    1 pakje

  • voorgekookte lasagnevellen

    1 pak

  • olijfolie

  • mozzarella OF plakken kaas

    2 bolletjes OF 10+ plakken

  • boter

    50 gram

  • bloem

    50 gram

  • melk

    500 ml

  • suiker

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • 1 .

    Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, en halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.

  • 2 .

    In een kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt deze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.

  • 3 .

    In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper bakken.

  • 4 .

    Voeg aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe en op breng op smaak met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje.

  • 5 .

    1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.

  • 6 .

    Voor de bechamelsaus, de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (een beetje klonterig is goed).

  • 7 .

    Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.

  • 8 .

    In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen.

  • 9 .

    Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella OF 4 plakken kaas.

  • 10 .

    Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, en vervolgens weer.

  • 11 .

    Afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven, boven het middelste gedeelte van de oven.

  • 12 .

    Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.

Komkommersoep

  • voorgerecht

  • 0 - 20 min

  • eenvoudig

Komkommersoep

( 1 )
Waardeer
  • Menugang:

    voorgerecht

  • Bereidingstijd:

    0 - 20 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    vegetarisch

  • Keuken:

    overig

Ingredienten

(2 pers.)

  • komkommer

    1

  • maïzena

    2 theelepel

  • crème fraiche

    1 beker

  • tijm

    1 theelepel

  • mosterd

    1 theelepel

  • peper

  • leerdammer kaas

  • Optioneel: waterkers voor garnering

Bereidingswijze

  • 1 .

    3/4 liter water aan de kook brengen.

  • 2 .

    Komkommer in stukken snijden en in kokend water iets gaar laten worden.

  • 3 .

    Pureren met de staafmixer.

  • 4 .

    Maïzena door de crème fraiche roeren.

  • 5 .

    Crème fraiche, tijm en mosterd door de soep kloppen tot de soep glad gebonden is.

  • 6 .

    Op smaak brengen met peper.

  • 7 .

    In een bord hele kleine blokjes Leerdammer-kaas leggen en hier de warme soep opscheppen.

  • 8 .

    Optioneel: Garneren met een toefje waterkers.

Hasselback Aardappelen

  • hoofdgerecht

  • 40 - 60 min

  • eenvoudig

Hasselback Aardappelen

( 1 )
Waardeer
  • Menugang:

    hoofdgerecht

  • Bereidingstijd:

    40 - 60 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    vegetarisch

  • Keuken:

    overig

Ingredienten

(4 pers.)

  • aardappelen

    8

  • boter

    20 gram

  • droog broodkruim

    2 theelepels

  • geraspte Parmezaanse kaas

    2 theelepels

  • peper en zout

  • optioneel: verse bieslook (gesneden)

    100 gram

Bereidingswijze

  • 1 .

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • 2 .

    Snijd een stuk van de onderkant van elke aardappel, zodat ze blijven staan.

  • 3 .

    Zet ze rechtop op een snijplank en maak op gelijke afstanden diepe inkepingen tot een derde van de aardappel.

  • 4 .

    Zet de aardappelen op een licht ingevette bakschaal.

  • 5 .

    Bestrijk ze met boter en bestrooi ze met een mengsel van broodkruim, peper, zout, Parmezaanse kaas (optioneel: verse bieslook, gesneden).

  • 6 .

    Rooster ze 40-50 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Gebakken aardappelen met pancetta

  • hapjes

  • 0 - 20 min

  • eenvoudig

Gebakken aardappelen met pancetta

( 0 )
Waardeer
  • Menugang:

    hapjes

  • Bereidingstijd:

    0 - 20 min

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    overig

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • voorgekookte aardappelen

    300 gram

  • pancetta in blokjes

    100 gram

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 1 .

    Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in ringen van ½ cm. Bak in een pan de pancetta ongeveer 1 minuut.

  • 2 .

    Voeg de aardappelringen toe en meng het geheel ongeveer 6 minuten op hoog vuur, zonder deksel.

  • 3 .

    Breng de aardappelen op smaak met een snufje zout, peper en serveer de aardappelen.

Pizza rustica

  • nagerecht

  • 40 - 60 min

  • gemiddeld

Pizza rustica

( 1 )
Waardeer
  • Menugang:

    nagerecht

  • Bereidingstijd:

    40 - 60 min

  • Moeilijkheid:

    gemiddeld

  • Soort:

    overig

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • meel

    500 gram

  • biergist

    25 gram

  • natuurlijk mineraalwater

    2.5 dl

  • suiker

    1 eetlepel

  • boter

    100 gram

  • eiren

    4

  • scamorza kaas

    200 gram

  • ham in blokjes genseden

    200 gram

  • aardappelen medium gekookt

    2

  • olijfolie

  • zout en peper

Bereidingswijze

  • 1 .

    Laat de biergist in een kommetje samen met 1 dl lauw water en suiker oplossen.

  • 2 .

    Voeg 5 eetlepels meel toe en meng het geheel, tot een deeg en laat het rijzen voor minstens 1 uur.

  • 3 .

    Zeef het overgebleven meel en meng 2 theelepels zout toe en maak een fonteintje.

  • 4 .

    Giet in het midden het overgebleven water en voeg het deeg, de gekookte aardappelen, de boter, de in stukjes gesneden scamorza, de eieren, de ham en een snufje peper, toe.

  • 5 .

    Kneed het meel voor minstens 10 minuten in de vorm van een bal. Giet in een kom een scheut olijfolie.

  • 6 .

    Snijd het deeg aan de bovenkant in kruisvorm, bedek de kom en laat het deeg rijzen gedurende 2 uur of totdat het volume van het meel is verdubbeld.

  • 7 .

    Het deeg uitrollen in een pan van circa 26 cm doorsnede, voeg de olijfolie toe en laat het geheel in de oven op 200 ° voor ongeveer 30 minuten bakken.

  • 8 .

    Serveer de pizza lauw of warm.

Plumcake

  • nagerecht

  • 60+

  • eenvoudig

Plumcake

( 1 )
Waardeer
  • Menugang:

    nagerecht

  • Bereidingstijd:

    60+

  • Moeilijkheid:

    eenvoudig

  • Soort:

    zoet

  • Keuken:

    italiaans

Ingredienten

(4 pers.)

  • meel

    250 gram

  • eiren

    3

  • gepelde amandelen

    100 gram

  • gedroogd fruit ( dadels, abrikoos, pruim, druiven)

    250 gram

  • honing

    3 eetlepels

  • kaneelpoeder

    snufje

  • zoet gistdeeg

  • rum

    2 glaasjes

  • slagroom

    ½ glas

  • boter

  • paneermeel

    100 gram

  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • 1 .

    Meng de druiven met de rum. Maal de amandelen fijn en snij het gedroogd fruit in stukken.

  • 2 .

    Meng in een pan de eieren en honing. Voeg daarna het gedroogd fruit, amandelen, druiven, gist, kaneel en meel toe en meng als laatste de slagroom erbij.

  • 3 .

    Smeer een bakvorm met boter in en strooi het paneermeel in de bakvorm. Giet het mengsel in de bakvorm en bak 50 minuten op 180 °.

  • 4 .

    Als de plumcake lauw is, serveer met de poedersuiker.

Favoriete recepten

Hier zie je een overzicht van je favoriete recepten. Zo kun je later altijd nog je favoriete recepten terug vjnden. Scheelt je weer tijd. Je kunt heel eenvoudig een recept toevoegen aan je persoonlijke lijst met je favoriete recepten.

top bottom

Random Recept powered by Alt Online

Website credits