-
1
.
Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, en halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
-
2
.
In een kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt deze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
-
3
.
In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper bakken.
-
4
.
Voeg aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe en op breng op smaak met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje.
-
5
.
1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
-
6
.
Voor de bechamelsaus, de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (een beetje klonterig is goed).
-
7
.
Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.
-
8
.
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen.
-
9
.
Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella OF 4 plakken kaas.
-
10
.
Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, en vervolgens weer.
-
11
.
Afdekken met aluminiumfolie en in de oven schuiven, boven het middelste gedeelte van de oven.
-
12
.
Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.